Gironde (33)

Gironde (33)

Dingen te doen - algemeen

Gironde

Het grootste departement van Frankrijk is Gironde, een departement dat bekend staat om een prachtige natuurlijke omgeving en indrukwekkende bouwwerken. Het departement grenst aan de Atlantische Oceaan, en dankzij het gematigde klimaat is het hier vooral in de zomer heerlijk vertoeven aan de uitgestrekte en mooie stranden. Verder landinwaarts houdt het niet op met de natuurlijke schoonheid, want het departement kent vele wijngaarden die zo uit een schilderij lijken te komen, De hoofdstad van Gironde is Bordeaux, die wereldberoemd is om de lekkerste wijnen die hier vandaan komen, maar ook een cultureel veel te bieden heeft. En niet alleen in Bordeaux is het genieten, ook in alle andere steden en dorpjes.

Bordeaux

Denk je aan Bordeaux, dan denk je aan wijn. En niet zomaar wijn, maar de beste ter wereld, regelrecht afkomstig uit de vele wijngaarden in en rondom de stad. Bordeaux noemt zichzelf dan ook dé wereldhoofdstad van wijn, en in combinatie met het heerlijke Franse eten is het hier dan ook culinair genieten. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Zo staat de oude binnenstad op de UNESCO-lijst, dankzij de vele prachtige historische gebouwen die onlangs gerestaureerd zijn. Door de stad stroomt de rivier Garonne, in een ronde vorm. Hieraan dankt de stad de bijnaam ‘’maanhaven’’. Wanneer je per boot over de rivier gaat kun je, onder het genot van een glas wijn, de schoonheid van de stad volledig in je opnemen en genieten van Bordeaux.

Arcachon

Een van de populairste bestemmingen in Gironde is de badplaats Arcachon. Deze plek staat bekend om het Bassin d’Arcachon, een binnenzee met een oppervlakte van 250 km2, die verbonden is met de Atlantische Oceaan en een indrukwekkend natuurlijk uitzicht biedt. De kustlijn bestaat uit duinen, meren en stranden die perfect zijn voor activiteiten als watersport en fietsen. Ook ligt er een speciaal natuurpark waar je zeldzame vogels kunt bewonderen. In de stad zelf is er ook genoeg te zien, met veel historische gebouwen en een fijne sfeer, net als in de omringende kleine vissersdorpjes.

Lourdes

Een van de best bezochte plekken in Gironde is Lourdes, met jaarlijks meer dan 5 miljoen pelgrims van uit de hele wereld. De stad staat bekend om de Grot van Massabielle, waarvan het bronwater heilzame werkingen zou hebben. Veel rooms-katholieken bezoeken dan ook deze grot, hopend op genezing door het bronwater. Maar ook voor mensen die niet vanuit religieuze overwegingen in Lourdes zijn is er genoeg te beleven. Door de ligging aan de voet van de Pyreneeën is de omgeving uiterst geschikt om te wandelen, overal ben je omringd door een prachtige natuur. Die prachtige natuur is ook rustig stilzittend te bewonderen, vanaf het panorama-terras op de berg Le Pic du Jer.

Land Frankrijk
Bed and Breakfast Bleu Raisin

Bed and Breakfast Bleu Raisin

La Cabane 33350 France, Gironde (33)
Bed and Breakfast Bleu Raisin Bed and Breakfast Bleu Raisin, als u zin heeft in een romantisch weeke - Meer informatie