Lot (46)

Lot (46)

Dingen te doen - algemeen

Lot

Het departement Lot is een van de acht departementen van de regio Midi-Pyrénées. De overige zeven departementen zijn: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Hautes-Pyrénées, Tarn en Tarn-et-Garonne. Het departement ligt voor een groot deel op de kalkhoogvlaktes, de zogenaamde Causses. Een groot deel hiervan is een officieel natuurpark. Het landschap van het departement Lot wordt doorsneden door verschillende rivieren. Het departement is omgeven door de departementen Corrèze, Cantal, Aveyron, Tarn-et-Garonne en Dordogne. De belangrijkste steden in het departement Lot zijn Cahors en Figeac.

Vandaag de dag is het departement Lot een geliefde vakantiebestemming. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Van de prachtige stad Cahors met haar indrukwekkende Pont Valantré, tot de mooie plaats Figeac. Ook Gouffre de Padirac is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Deze indrukwekkende grot bevind zich op de bodem van een groot gat in de grond. Middels een spannende boottocht kunnen bezoekers deze mooie grot verkennen. Ook het kasteel van Bonaguil is meer dan de moeite waard om te bezoeken. En vergeet u een bezoekje aan het schilderachtige plaatsje Saint-Cirq-Lapopie niet? Dit plaatsje wordt door de kenners tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk gerekend.

Het departement Lot biedt naast cultuur, geschiedenis en gastronomie vele sportieve uitdagingen. Een fantastisch fiets/wandelgebied, door de prachtige omgeving met z’n notenbomen, weidse landschappen, krijtrotsen en wijnvelden liggen vele wandel- en fietsroutes. De vele wandelingen gaan langs middeleeuwse dorpjes, wijnvelden en vele adembenemende uitzichtpunten.

Land Frankrijk
Camping Le Rêve - Fraaie 3 sterren camping in de Lot

Camping Le Rêve - Fraaie 3 sterren camping in de Lot

Lieu-dit Revers 46300 Le Vigan, Lot (46)
Camping Le Rêve Fraaie 3 sterren camping in de Lot Waar kamperen nog echt kamperen is, géén stacarav - Meer informatie
Gite Belle Fleurie ”Tres Charme”

Gite Belle Fleurie ”Tres Charme”

Le Neuf Golf Du Bouysset 46700 France, Lot (46)
Gite Belle Fleurie ”Tres Charme” Gite Belle Fleurie ”Tres Charme” een heerlijk Romantisch Frans vaka - Meer informatie
Maison Du Port

Maison Du Port

Port De Vire 46700 Vire Sur Lot, Lot (46)
Maison Du Port Wij heten U van harte welkom in onze  bed en breakfast / gites Maison Du Port te Vire - Meer informatie